10 & 11 december 2022

30ste editie Dickens Festijn gaat vooralsnog als vanouds door!

Mits er geen beperkingen zijn zal het Dickens Festijn als vanouds grootschalig doorgaan op 10 en 11 december 2022. Dit jaar viert het Festijn haar 30ste jubileum, in vele opzichten een speciaal jaar. De organisatie is uiteraard van plan ook hier speciaal aandacht aan te schenken. Jaarlijks komen meer dan 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar de smalle straten van het Bergkwartier. Tijden: 11.00 tot 17.00 uur

Het jaarlijkse Dickens Festijn in de binnenstad van Deventer kon in 2021 helaas niet doorgaan vanwege de corona-pandemie. Maar er is dat jaar wel een Dickens wandeling door het Bergkwartier ontwikkeld. In december 2022 zal het voor het eerst mogelijk zijn deze wandeling met audiotour te lopen. De wandeling start in de Walstraat, waar bezoekers de victoriaanse tijd in stappen en zich aan de hand van een originele audiotour langs Dickens-taferelen mee laten voeren door de verhalen van de bekende schrijver. Een theatraal hoorspel dat de boeken van Charles Dickens tot leven brengt. Uiteraard gemaakt in samenwerking met de vele betrokken partijen rondom het Dickens Festijn. De wandeling is geschikt voor jong en oud.

Naast de audiotour worden in samenwerking met de (lokale) partners van dEVENTer diverse andere activiteiten in en om het Bergkwartier georganiseerd. Vanaf eind november wordt het monumentale Bergkwartier al weer sfeervol versierd met kerstbomen en guirlandes in Dickens-stijl. Vanaf begin december komt daar de Dickens wandeling bij, die door iedereen op een eigen moment te wandelen is. De geplande aanvullende activiteiten vinden onder andere plaats in de Bergkerk. De jaarlijkse kerstconcerten van ‘Deventer Kerststad’ in de Lebuinuskerk en Broederenkerk staan gepland op zondag 11 december.

Het Dickens Festijn is uitgegroeid tot een evenement met nationale en internationale bekendheid, en heeft Deventer als evenementen stad (mede) op de kaart gezet. De organisatie zal inzetten op een alternatief scenario gaat de organisatie ervan uit dat de bezoekers dit jaar toch (extra) kunnen genieten van de Dickens sferen in Deventer!