Alles is Dickens | 8 t/m 16 december

Alles is Dickens 

‘Alles is Dickens’ is een vrolijk makende voorstelling waarin alles Dickens ademt. U waant zich omringd door cartooneske Dickens-figuren in de sfeervolle Deventer Bergkerk.

Simon Frederik (gespeeld door Maarten Wansink) is de artistiek leider van het amateurtheatergezelschap The Huffington Players. Op de vooravond van de première van ‘Alles is Dickens’ krijgt Simon te horen dat zijn medespeler helaas verhinderd is. Dit maakt het doorgaan van de voorstelling zo goed als onmogelijk. Wat nu? Burgemeester en Wethouders zullen tijdens de première het Dickens Festijn openen! Een regelrechte afgang dreigt. Maar plots is daar, vanuit het niets, een mysterieuze verschijning (door Paul R. Kooij). Een toneelspeler voor wie het werk van Charles Dickens geen geheimen lijkt te kennen. Hij komt Simon Frederik uit de brand helpen. Althans zo lijkt het.

Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer
8 t/m 16 december 2022
Duur voorstelling: 60 minuten
Tickets  €13,50 online te koop en vanaf half november in beperkt aantal bij VVV Deventer

online tickets

Spel: Paul R. Kooij en Maarten Wansink
Regie: Michael Helmerhorst
Idee, script en artistieke leiding: Peter Drost
Decor: Laura Josselin de Jong
Kostuums: Emmy Strik
Techniek: Sjef van de Ven
Productieleiding & PR: Afke Pricker
Organisatie: Evenementenbureau dEVENTer / Dickens Festijn

Maarten Wansink

Acteur Maarten Wansink is bij het grote publiek bekend van het Sinterklaasjournaal waar hij van 2001 tot 2018 te zien was als Huispiet. Hij speelde diverse rollen in onder andere de televisieseries als Flikken Rotterdam, Klem, Flikken Maastricht en Ik ook van jou.

Wansink studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam. Na zijn opleiding speelde onder meer bij de Blauwe Maandag Compagnie, het Werkteater, Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Toneel en het Noord Nederlands Toneel. Hij regisseerde het cabaretgezelschap Zak en As waarvoor hij de Nederlandse Cabaretprijs ontving.
In het hoorspel De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, was hij de stem van Gerdin. Daarnaast speelde hij in diverse films (Nynke en Kruimeltje) en ook musicals waaronder de rol van Hildebrandt in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

 

Paul R. Kooij

Toneelgezelschap Beumer & Drost werkte in een aantal producties met acteur Paul Kooij samen waaronder de meest recente ‘Moord op de Wega’ en ‘Reis om de wereld in 80 dagen’. Paul studeerde af aan de Toneelschool Arnhem en was 10 jaar verbonden aan het Ro Theater te Rotterdam. Sinds 2007 is Paul freelance acteur en speelde bij vele Nederlandse gezelschappen als Jan Vos in de voorstelling Gas, Suburbia in de voorstelling Een Goed Jaar en Pier 21 in de voorstelling Skaad. Enkele van zijn vele film- en toneelrollen zijn die van Buurman Boordevol in Ja zuster, nee zuster, die van bankier Wilco Jiskoot in de tv-serie De Prooi. Samen met Burny Bos ontwikkelde hij het roemruchte kinderprogramma De Ko de Boswachtershow waar hij de figuur van Anton Gleuf gestalte gaf.