Film David Copperfield

The Personal History of David Copperfield

Vanaf 17 september draait in het onlangs geopende filmtheater Mimik in Deventer de film ‘The Personal History of David Copperfield’, gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. Het verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield.

Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy. Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin). De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast: Dev Patel (Lion), Tilda Swinton (We need to talk about Kevin), Hugh Laurie (HOUSE) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Meer info en tickets: website Mimik