Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Deventer is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. NS rijdt op 15 en 16 december met langere treinen van en naar Deventer. Verder rijden de Sprinters vanaf Apeldoorn en Almelo twee keer per uur in plaats van één keer per uur.

Vanaf het NS- en busstation Deventer is het slechts 3 minuten lopen naar het centrum. Het Dickens Festijn begint al op het NS station. Bezoekers aan het festijn worden verwelkomd door Christmas Carol Singers en Dickens-acteurs uit de beroemde boeken van Charles Dickens.

Plan uw reis via de NS-Reisplanner Xtra App of via www.ns.nl.

 

Parkeren
Op 15 en 16 december volgt u komende vanaf de A1 de borden naar een extra, bewaakt parkeerterrein, inclusief busvervoer naar het centrum. De pendelbussen rijden van 8.30-18.30 uur (€ 9,- per auto).

In de binnenstad parkeert u onder meer in de Centrumgarage (Op de Keizer 1, achter de HEMA, 24 uur per dag open). Voor meer parkeerplaatsen rondom het centrum: volg de parkeerroute. Let op: het extra parkeerterrein op de Worp is dit jaar niet beschikbaar, auto’s kunnen alleen geparkeerd worden op de reguliere parkeerplaatsen.

 

Fietsenstallingen
Fietsen kunnen gratis en bewaakt gestald worden bij het NS-station. Daarnaast zijn de gratis en bewaakte fietsenstallingen aan Op de Keizer en het Lamme van Dieseplein geopend van 8.45-17.30 uur. Ook worden er extra fietsenrekken geplaatst op de Gedempte Gracht.

 

Voetveer
Het pontje over de IJssel vaart op 15 en 16 december van 9.00-23.00 uur.