Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Vanaf het NS- en busstation Deventer is het slechts 3 minuten lopen naar het centrum. Het Dickens Festijn begint al op het NS station. Bezoekers aan het festijn worden verwelkomd door Christmas Carol Singers en Dickens-acteurs uit de beroemde boeken van Charles Dickens.

Plan uw reis via de NS-Reisplanner Xtra App of via www.ns.nl

 

Pendelbusdienst
Speciaal voor het Dickens Festijn is een pendeldienst ingesteld. Op 16 en 17 december volgt u komende vanaf de A1 de borden naar een extra, bewaakt parkeerterrein, inclusief busvervoer naar het centrum. De pendelbussen rijden van 8.30-18.30 uur. Tickets (1 ticket per auto) kosten €15,- (ter plekke, pinautomaat aanwezig, voor parkeren incl. pendeldienst)

 

Parkeren
In de binnenstad parkeert u onder meer in de Centrumgarage. (Op de Keizer 1, achter de HEMA, 24 uur per dag open). Voor meer parkeerplaatsen rondom het centrum: volg de P-route op de borden. Daarnaast is het mogelijk om op 16 en 17 december gratis te parkeren op het Saxion parkeerterrein, Berkelweg 1.
Op het Pothoofd worden extra invalidenparkeerplaatsen ingesteld. Let op! Het parkeerterrein op de Worp is beperkt beschikbaar. Vol = vol.

 

Fietsenstallingen
Fietsen kunnen gratis en bewaakt gestald worden bij het NS-station. Daarnaast zijn de gratis en bewaakte fietsenstallingen aan Op de Keizer en het Lamme van Dieseplein geopend van 8.45-17.30 uur. Ook worden er extra fietsenrekken geplaatst op de Gedempte Gracht en Leeuwenbrug.

 

Voetveer (Worp en IJsselhotel)
Het pontje vaart op 16 en 17 december van 9.00-23.00 uur.