Toegankelijkheid

Toegankelijkheid op het Dickens Festijn

 

We vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van het Dickens Festijn. Dat betekent dat we nadenken om het evenement voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken. Hierover zijn we in gesprek met allerlei bezoekers en instanties. Het Dickens Festijn houdt rekening met mensen met een visuele, auditieve, cognitieve of verstandelijke en mobiele beperking. Ieder jaar trachten we een aantal doelstellingen meer te verwezenlijken.

Op dit moment kunt u het volgende al verwachten:

Het evenement is gratis te bezoeken.

Wachtrij
Mensen met een beperking waarvoor het niet mogelijk is om lang in de rij te wachten, is een aparte ingang gecreëerd vooraan in de rij bij de ingang van de Walstraat. Per persoon geldt, 1 begeleider. Komt u met een grote groep, verzoeken wij u vooraf contact met de organisatie op te nemen.
U kunt zich melden bij de medewerkers en vrijwilligers met de ‘CREW’ jassen. Zij wijzen waar u de entree kunt betreden. Houdt u er wel rekening mee dat onze medewerkers moeten kunnen herleiden of u daadwerkelijk een reden heeft waarom u niet in de wachtrij kunt aansluiten ( bijv. door middel van autipas). Als u door een niet-zichtbare reden gebruik wenst te maken van de entree aan de voorzijde, verzoeken wij u de medewerkers uw reden aan te tonen of van te voren contact op te nemen met de organisatie info@eventsdeventer.nl 

Parkeren
Er zijn in de binnenstad van Deventer diverse plekken waar invalide parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Wij raden u aan tijdig naar Deventer te komen om te voorkomen dat u verder weg moet parkeren. De ‘Centrumgarage’ bevindt zich op 2 minuten wandelen van de entree, en beschikt ook over invalidenparkeerplaatsen.

Toiletten
Vanaf het begin van de rij tot aan het einde van de route is er voorzien in openbare toiletten à 0,50, (inclusief integraal toegankelijke MTVA toiletten).

Ongelijk terrein
Het Bergkwartier kent veel ongelijke paden (kinderkopjes) en hellingen. Het Dickens terrein is dan ook iets minder goed toegankelijk voor bezoekers die niet goed ter been zijn. Het terrein is rolstoeltoegankelijk, hierbij dient wel rekening gehouden te worden met de ongelijke paden en hellingen.


Drukte en grote groepen

Het Dickens Festijn is een groot evenement en trekt meer dan 100.000 bezoekers naar de binnenstad van Deventer. Het evenement is dan ook minder geschikt om te bezoeken als u gevoelig bent voor veel indrukken, grote druktes en/of volle straten en pleinen. Vanwege de ligging in de stad en de inzet van meer dan 900 personages is het helaas niet mogelijk om een apart moment te creëren waarop bezoekers een rustiger Dickens Festijn kunnen beleven. Wilt u het evenement bezoeken op een zo’n rustig mogelijk moment? Dan raden wij u aan om reeds om 10:00u het terrein te betreden (aanvang programma 11:00u) of na 16:00u.

Dickens Walk

Is het dan toch niet mogelijk of wenselijk dat u het evenement bezoekt? Vanaf 6 december kunt u toch de sfeer proeven door op eigen gelegenheid de Dickens Walk te doen. Deze audiotour is beschikbaar t/m 30 december m.u.v. het weekend van het Dickens Festijn zelf. Meer informatie kunt u vinden op de website https://dickensfestijn.nl/dickens-walk-6-t-m-30-december/

 

Heeft u vragen of tips over dit thema, kunt u een mail sturen naar info@eventsdeventer.nl