Veel gestelde vragen

1. Hoe lang is de wachtrij?

Vanwege de grote bezoekersaantallen dient u rekening te houden met een wachttijd bij de ingang. Toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Deventer Schouwburg). Bezoekers worden via dranghekken in de Keizerstraat en de Brinkpoortstraat naar de ingang van het festijn (t.h.v. de Walstraat) geleid, waar het publiek groepsgewijs wordt binnengelaten. De wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur.

2. Moet ik entree betalen of een kaartje kopen?

Nee, dit is niet nodig. Het Dickens Festijn is gratis toegankelijk. Vanwege de grote bezoekersaantallen dient men wel rekening te houden met een wachtrij (zie vraag 1).

3. Het terrein tussentijds verlaten

U kunt alleen via de hoofdentree het terrein betreden. Mocht u het terrein tussentijds willen verlaten kan dit via elke (nood)uitgang die u tegenkomt. U hoeft de route dus niet perse af te maken. Helaas kunt u niet zomaar via deze zelfde uitgang weer naar binnen, dat kan (vanuit veiligheidsoverwegingen) alleen via de hoofdentree.

4. Wat is de beste tijd om het Dickens Festijn te bezoeken?

Het Dickens Festijn is op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur. De wachtrij is het meest lang tussen 11.00 en 13.00 uur.

5. Zijn honden toegestaan op het Dickens Festijn?

Wij raden het sterk af om met honden het festijn te bezoeken. Ten eerste dient men rekening te houden met de wachtrij en daarnaast zijn er in het evenementengebied andere dieren, rijdende objecten en (onverwachtse) geluiden.

Geleide- en hulphonden zijn wel toegestaan en u hoeft niet in de wachtrij te wachten. U kunt zich melden bij de toegangspoort zoals omschreven bij ‘Entree en wachtrij’.

6. Meer informatie over parkeren en openbaar vervoer?

Speciaal voor het Dickens Festijn is een pendeldienst ingesteld. Op 16 en 17 december volgt u komende vanaf de A1 de borden naar een extra, bewaakt parkeerterrein, inclusief busvervoer naar het centrum. Tickets (1 per auto, €16,- ter plekke) en meer info via bereikbaarheidsinformatie.

In de binnenstad parkeert u onder meer in de Centrumgarage (Op de Keizer 1, achter de HEMA, 24 uur per dag open). Voor meer parkeerplaatsen rondom het centrum: volg de parkeerroute. Aangeraden wordt om met het openbaar vervoer naar Deventer te komen. Vanaf NS- en busstation Deventer is het 3 minuten lopen naar het centrum.

7. Waar moeten touringcars zich melden?

Op deze website treft u hier de webpagina voor het aanmelden van touringcars en touroperators. Na aanmelding ontvangt u 2 weken voorafgaand aan het evenement alle benodigde informatie zoals een parkeerkaart, route en plattegrond.

8. Oplaadpunten hulpmiddelen

Maakt u gebruik van een elektrische rolstoel of ander hulpmiddel? In de Bergkerk (midden in het terrein) heeft u de mogelijkheid deze, indien nodig, tussentijds op te laden. Onze medewerkers ter plekke assisteren u graag.

9. Heeft u aanvullend beeldmateriaal of meer informatie nodig over persaccreditatie?

Voor aanvullend beeldmateriaal, het maken van reportages of interviews verzoeken wij u vriendelijk een e-mailbericht te sturen naar pers@eventsdeventer.nl.

10. Wanneer vindt het Dickensfestijn plaats in 2024?

In 2024 zal het festijn plaatsvinden op 14 en 15 december.

 

Staat uw vraag hier niet tussen?

Heeft u vragen/opmerkingen over het Dickens Festijn, de organisatie of de website? Laat het ons weten. Vermeld hierbij a.u.b. duidelijk uw contactgegevens waaronder uw e-mailadres. Mail ons via info@dickensfestijn.nl. Reacties zonder contactgegevens kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Voor publieksinformatie verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de VVV Deventer (tel. 0570 710 120).