Toegankelijkheid mindervaliden

Wilt u het Dickens Festijn bezoeken, en heeft u speciale toegangswensen?

Hieronder staan de maatregelen vermeld die wij hebben getroffen om het evenement zo toegankelijk mogelijk te maken.

 

Bereikbaarheid

Parkeren

Er zijn in de binnenstad van Deventer diverse plekken waar invalide parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Wij raden u aan tijdig naar Deventer te komen om te voorkomen dat u verder weg moet parkeren. De ‘Centrumgarage’ bevindt zich op 2 minuten wandelen van de entree, en beschikt ook over invalidenparkeerplaatsen.

 

Bezoek terrein

Entree en wachtrij

Voor bezoekers die aantoonbaar niet in de wachtrij kunnen aansluiten / wachten, is een aparte ingang gecreëerd vooraan in de wachtrij. Hierdoor hoeft u minder lang te wachten en kunt u het evenement toch beleven.

 

U kunt zich melden bij de medewerkers en vrijwilligers met de ‘CREW’ jassen. Zij wijzen u graag de plek waar u de entree kunt betreden.

 

Houdt u er wel rekening mee dat onze medewerkers moeten kunnen herleiden of u daadwerkelijk een reden heeft waarom u niet in de wachtrij kunt aansluiten. Als u door een niet-zichtbare reden gebruik wenst te maken van de entree aan de voorzijde, verzoeken wij u de medewerkers u reden aan te tonen. Bijvoorbeeld middels een auti-pas of brief van uw arts.

 

Geleide- en hulphonden

Geleide- en hulphonden zijn toegestaan en u hoeft niet in de wachtrij te wachten. U kunt zich melden bij de toegangspoort zoals omschreven bij ‘Entree en wachtrij’.

 

Ongelijk terrein

Het Bergkwartier kent veel ongelijke paden (kinderkopjes) en hellingen. Het Dickens terrein is dan ook iets minder goed toegankelijk voor bezoekers die niet goed ter been zijn. Het terrein is rolstoeltoegankelijk, hierbij dient wel rekening gehouden te worden met de ongelijke paden en hellingen.

 

Drukte en grote groepen

Het Dickens Festijn is een groot evenement en trekt meer dan 100.000 bezoekers naar de binnenstad van Deventer. Het evenement is dan ook minder geschikt om te bezoeken als u gevoelig bent voor veel indrukken, grote druktes en/of volle straten en pleinen. Vanwege de ligging in de stad en de inzet van meer dan 900 personages is het helaas niet mogelijk om een apart moment te creëren waarop bezoekers een rustiger Dickens Festijn kunnen beleven. Wilt u het evenement bezoeken op een zo’n rustig mogelijk moment? Dan raden wij u aan om reeds om 10:00u het terrein te betreden (aanvang programma 11:00u) of na 16:00u.

 

Het terrein tussentijds verlaten

U kunt alleen via de hoofdentree het terrein betreden. Mocht u het terrein tussentijds willen verlaten kan dit via elke (nood)uitgang die u tegenkomt. U hoeft de route dus niet perse af te maken. Helaas kunt u niet zomaar via deze zelfde uitgang weer naar binnen, dat kan (vanuit veiligheidsoverwegingen) alleen via de hoofdentree.

 

Leesbaarheid

Het Dickens festijn is een belevingsevenement. U hoeft gedurende uw bezoek dus niet perse te kunnen lezen om het evenement te kunnen beleven. Nooduitgangen en belangrijke punten zijn aangeven met boordjes met daarop herkenbare iconen.

 

Alle PR en marketing materialen zijn wel voorzien van tekst en vanwege de grote bezoekers aantallen helaas niet beschikbaar in andere lettergroottes of speciale lettertypes.

 

Horeca en faciliteiten

Toiletten

Er zijn op het terrein meerdere toiletten aanwezig, inclusief integraal toegankelijke invalidentoiletten. Deze staan aangegeven op de plattegrond. Kunt u ze niet direct vinden? Vraag dan één van onze medewerkers of vrijwilligers om u de weg te wijzen naar het dichtstbijzijnde toilet.

 

Rustpunten

Er zijn op het terrein rustpunten ingericht waar u gebruik van kunt maken om even op te warmen. Vaak zijn deze gecombineerd met een voorstelling of theatrale act. Ook zijn er meerdere restaurants op het terrein waar u binnen kunt zitten.

 

Eten & drinken

Op het terrein bevinden zich meerdere stands met een divers aanbod aan eten en drinken. Vanwege het theatrale karakter van het evenement kan het soms lastig zijn om passende gerechten of dranken te vinden als u speciale dieet wensen heeft. Denk hierbij aan gluten vrije of halal etenswaren. Wij adviseren u eventueel zelf iets mee te nemen als u speciale (dieet)wensen heeft voor uw verblijf op het terrein. Buiten het terrein biedt de horeca van de stad Deventer uiteraard een breed scala aan mogelijkheden.

 

EHBO en begeleiding

Er zijn 3 EHBO posten aanwezig verspreid over het terrein. U kunt deze posten bezoeken, of één van onze medewerkers of vrijwilligers vragen om EHBO assistentie als u dit nodig heeft.

 

Heeft u begeleiding nodig? Onze medewerkers en vrijwilligers zijn herkenbaar aan fel groene jassen met de tekst ‘CREW’ erop. Zij helpen u graag met vragen of verzoeken.

 

Oplaadpunten

Maakt u gebruik van een elektrische rolstoel of ander hulpmiddel? In de Bergkerk (midden in het terrein) heeft u de mogelijkheid deze, indien nodig, tussentijds op te laden. Onze medewerkers ter plekke assisteren u graag.