Charles Dickens kabinet

Permanente Dickens expositie in de Walstraat

Bezoek het Charles Dickens Kabinet in de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat en maak kennis met het leven en werk van Charles Dickens in een permanente expositie aan de hand van de collectie van Emmy Strik, initiatiefneemster van het Dickens Festijn.

Er zijn talrijke boeken – waaronder een aantal eerste drukken -, prenten, fraaie kostuums en beeldjes van Charles Dickens te zien en een tafel gedekt met Dickens servies. Het Charles Dickens Kabinet is het gehele jaar open op zaterdag van 12.00-16.00 uur en de toegang kost € 2,-. Het is tevens mogelijk om met een groep een rondleiding te reserveren in het Charles Dickens Kabinet en Kostuumatelier.

Meer info: het kabinet en groepsrondleidingen
Meer info: Charles Dickens dag-arrangement

Christmas in July

Op 22 juli is Deventer voor één dag in Kerstsfeer. Op deze dag houdt het Charles Dickens Kabinet open dag ter opening van de nieuw toegevoegde bibliotheek. Bovendien vindt de première plaats van toverlantaarnvoorstellingen met het verhaal van ‘A Christmas Carol’. De zeer bijzondere antieke glasplaten die bij deze voorstelling worden gebruikt zijn afkomstig uit Amerika en worden nu voor het eerst in Nederland getoond.

Museum en bibliotheek
Bezoek zondag 22 juli tussen 12:00-16:00 uur het Charles Dickens Kabinet in de voormalige Vrouwengevangenis op Walstraat 20 (Deventer) en maak kennis met het leven en werk van Charles Dickens.

In dit kleinschalige museum zijn talrijke boeken, waaronder enkele eerste drukken, prenten en beeldjes van Dickens karakters te zien en een tafel gedekt met Dickens servies. In de bibliotheek kunt u de meest bijzondere uitgaven en knipselmappen van en over Charles Dickens inkijken. De tentoonstelling en bibliotheek is samengesteld met een groot aantal pronkstukken uit de indrukwekkende Dickens-collectie van Emmy Strik, initiatiefneemster van het Dickens Festijn dat jaarlijks in december plaatsvindt.

A Christmas Carol
De toverlantaarn is een uitvinding uit 1659 van de Nederlandse uitvinder Christiaan Huygens, het is de voorloper van film en televisie. Middels de lantaarn en glasplaten kunnen afbeeldingen worden weergegeven op groot scherm.

Deventenaar Monique Wezenberg heeft een grote passie voor de Toverlantaarn. Onlangs heeft zij antieke glasplaten met het Dickens verhaal ‘A Christmas Carol’ ontvangen uit Amerika. De glasplaten zullen op 22 juli voor het eerst worden vertoond in Nederland. De vertellingen vinden doorlopend plaats in The Wallstreet Tea-Rose.

 

foto’s Rob van der Laan